Zo kies je

jouw trouwjurk

Hoe kies je jouw trouwjurk?

Welke trouwjurk pas bij je figuur?

Je houd de allerlaatste trends in de gaten en wilt volgens de laatste mode op jou bruiloft verschijnen, maar uiteraard moet je ook de jurk kiezen die goed bij je figuur past. Waarmee moet je rekening houden? Met je sterke en zwakke punten. De sterke punten benadruk je, maar de kunst is om je zwakke punten zo te kleden dat het toch mooi uitkomt. En wat wil je wel laten zien en wat niet?

Atletisch

Om je mooie atletische bouw te tonen draag je het liefst een bruidsjurk met decolleté (of een V hals) of een halter model jurk. Een one-shoulder jurk staat ook mooi. Voorzichtig met horizontale lijnen en grote kragen op je schouders. Dat kan massief overkomen. Je kan ook kiezen voor een klein kap-mouwtje van fijne kant, dat maakt je schouders wat fragieler.

trouwjurk v hals wit

Mooie rug

Jouw rug is prachtig en jij weet het! Kies dan voor een trouwjurk met sexy open rug. 

trouwjurk open rug blote rug

Peerfiguur

Draag de prinsessenlijn, of A lijn, want een wijde soepele rok zal je dan sieren. Evenzo een jurk waarbij de rok veel plooien heeft. Hierbij let je op de hoogte van de taille in de jurk. Maak het eventueel af  met een geplooide tailleband.

Grote borsten

Wil je niet de volledige aandacht naar je boezem? Draag een mooie bootlijn of een zachte, niet te diepe decolleté. Je kunt ook kant gebruiken bij een oorspronkelijke strapless jurk. Dit kan bijvoorbeeld met een kanten top. Dit bedekt je schouders en leid de aandacht naar jouw prachtige gezicht.

Kleine borsten

Kies voor een trouwjurk met veel volume rond je borsten, zoals een losse Griekse jurk met verhoogde taille. Ook kun je denken aan een korte jurk. Een jurk met V hals of halter staat je ook prachtig, want in veel jurken kunnen kleine cups genaaid worden voor iets meer volume.

Kleine bruid

Ben je niet lang en wil je langer lijken? Een verhoogde taille is ideaal voor je, sluik gesneden jurken maken je langer en vergeet niet de hoge hakken! Draag je een  strapless jurk, dan bestaat de kans dat die je “in twee stukken snijd”. Kies dan eerder voor de jurk met een halter, schouders of hooggesloten.

Jouw juiste model

Het juiste type bruidsjurk kiezen die jou als gegoten zit blijft lastig, maar ik denk met je mee. Ik adviseer je bij elk aspect omtrent het model van jouw bruidsjurk. In mijn atelier heb ik  voorbeeldjurken die je kunt passen. Ook is er de mogelijkheid om proefmodellen te maken die op helemaal op jouw figuur zijn afgestemd. Zo komen we samen tot jouw gewenste model. Laten we een afspraak inplannen om de mogelijkheden te bespreken.

Moeilijk hè.. dat kiezen

Laten we eens samen kijken wat je mooi staat!